Лятна „Сръчкомания“ за децата на Харманли

Лятна „Сръчкомания“ за децата на Харманли

Жирафи, които не надвишават 155 см. – да, има доста такива и то в Харманли. Разбира се, те са само на хартия, но за сметка на това са изработени с голямо желание от децата в Града на Белоногата. Това стана на първото занятие на Детската лятна работилница „Сръчкомания“, провело се вчера в Културен център Харманли.

Над 20 деца на възраст от 4 до 10 години изработиха жираф – метър и маски „Кученце“.  Да се справят им помагаше Донка Георгиева, мл. експерт в центъра. Всеки път ще има различно предизвикателство, а по-големите деца се стимулират за креативност, като им се дава възможност сами да предлагат върху какво да се работи, каза г-жа Георгиева. Част от бъдещите изненади е оригинална къщичка за птици.

„Сръчкомания“ е инициатива на Община Харманли, като цели да се разнообрази детското ежедневие през ваканционните дни, да се ограничи времето на децата, прекарано пред компютър или в скучно безделие.

Посещенията на децата са безплатни, провеждат се два пъти седмично – във вторник /от 10 до 12 ч./ и четвъртък /от 16 до 18 ч./. Материалите са осигурени от Община Харманли.

Организаторите планират в края на месец август да бъде подредена изложба с творенията на децата от „Сръчкомания“.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации