Детски рисунки на благотворителен базар в Минерални бани – за спасяването на Ивка

Детски рисунки на благотворителен базар в Минерални бани – за спасяването на Ивка

Разпродажбата ще е по време на концерта „Заедно Можем за Ивка” в събота вечерта

Благотворителен концерт „Заедно Можем за Ивка” ще се състои на 16.07.2016 г., от 20,30 ч., на сцената на Летния театър в Националния курорт Минерални бани. Около сцената ще има и базар. Всеки един от присъстващите ще може да си закупи сувенир и така да помогне за спасяването на двегодишната Иванина, страдаща от тумор в мозъка.

„Лечението на Иванина върви добре, детето е преборило тежката инфекция и при благоприятни обстоятелства може да бъде оперирано за отстраняване на тумора в клиниката в Истанбул още в понеделник!”. Радостната вест донесе бащата на Иванина Иван Иванов, който се върна за кратко и по спешност от Турция в Минерални бани, за да извади важни документи.

Десетки деца от Минерални бани се събраха днес в парка пред църквата „Свети Георги” в Националния курорт за импровизираната „Работилница за Ивка”. В създаването на рисунки, апликации и други произведения на изкуството се включиха ученици, учители и деца от детските градини в община Минерални бани.

Благодарение на организаторите на кампанията ‪#‎Жороспаси и участниците в нея, както и на други съпричастни към каузата на Иванина, вече са осигурени и други прекрасни изделия за базара. Сред тях са  авторска книжка с илюстрации и пликове за писма от 11-годишната Нели Делева, рисунки от деца от различни школи, детски гривни, капан за сънища и чан от школа по етнография към Младежки център Хасково, снимки от Хасково и други произведения.

Произведенията на детското изкуство ще могат да се закупуват поне час преди началото на концерта в Летния театър, както и по време на самия концерт.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации