60 деца учат плувни техники в Харманли

  • In Спорт
  • 07/18/2016
  • 2435 Преглеждания
60 деца учат плувни техники в Харманли

В средата на детския плувен курс в Харманли, начинаещите са преодолели вече страха си от водата и доста добре се справят със стила „кроул“. Над 60 момичета и момчета са се записали тази година в едномесечния курс, воден от треньорката Надежда Карамфилова. 3 са групите за начинаещи, а 1 – за напреднали.

Децата тренират в басейна на Градската градина. „Идват с желание и са дисциплинирани. Дори „непослушните“ – според родителите им, тук са много изпълнителни“, усмихва се г-жа Карамфилова.

Днес в първата група, която започва урока си във водата в 9.30 ч.,имаше само момичетата. Момчетата са се уплашили от вятъра, шегуваха се децата. Всички в начинаещите групи са от 6 до 12 годишна възраст. „Има интерес и от 4-годишни, но просто нямах физическа възможност“, казва Надежда. В група с такива малки деца, те трябва да са 3 или 4, за да им се обърне максимално внимание.

Самата треньорка не излиза 4 часа от водата и е плътно до своите възпитаници, докато не приключат всички групи. Това е похвално, тъй като не винаги учителите по плуване го правят. „Трябва да съм до тях, така се създава доверие и начинаещите преодоляват по-лесно страха от водата. Важен е и примерът за издръжливост и техниките на дишане при напредналите. Те вече усвояват стиловете „гръб“ и „бруст“, споделя г-жа Карамфилова, която е много доволна от децата.

Курсът по плуване ще приключи на 29 юли, т.г.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

1 Коментар

  • Йосиф Давидов
    07/18/2016, 17:21

    Щом Надя ги тренира значи ще станат добри плувци! Май и съпруга на големи лекоатлети и жена завършила ВИФ няма как да не станат плувци.

    ОТГОВОР

Последни публикации