Пешеходните пътеки по Главната – любимо място за паркиране

Пешеходните пътеки по Главната – любимо място за паркиране

На една от най-натоварените пешеходни пътеки в Харманли – тази на входа на Градската градина, днес  човек можеше спокойно да се спъне…в теглича на паркирал автомобил. В пиков час сутринта деца и майки с колички заобикаляха колата на нарушителя, спряла почти върху „зебрата“. Отишлият най-вероятно до близък магазин или кафене водач, дълго време не дойде до автомобила си. Нарушението бе констатирано от автомобилния патрул на РУ Харманли, който следеше за спазване правилата на движение. Забелязал явно полицаите и репортер с фотоапарат, шофьорът не се появи в продължение на час.

Паркирането на пешеходни пътеки и на 5 метра от тях е абсолютно забранено от закона. От РУ информираха, че по конкретния казус е съставена докладна и нарушителят ще отнесе глоба.

Спирането в близост до пешеходни пътеки не е изолиран случай в Харманли. Малко по-късно днес шофьор остави колата си отново до натоварената „зебра“ до Градския парк. Това, освен, че е грубо нарушение, може да доведе до най-лошото. Неправилно паркиралите автомобили пречат на видимостта и едно малко дете, тръгнало да пресича, ще бъде изцяло закрито от тях, коментират полицаи. Подобни нередности се санкционират строго по Закона за движение по пътищата.

Днес в Харманли автомобилният патрул до 13 ч. бе съставил 2 акта и 11 фиша за нарушения на този закон.

Припомняме, че с приемането преди 2 месеца на Наредба № 24 за Обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Харманли, Общинския съвет гласува и почасовото платено паркиране /“синя зона“/. 1 час паркиране в зоната ще струва 1,00 лв. Очаква се тя да бъде въведена по бул. „България“ от ул. Балкан до центъра на Харманли.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации