5 медала до момента за гребците на Харманли на Републиканското

  • In Спорт
  • 07/22/2016
  • 3329 Преглеждания
5 медала до момента за гребците на Харманли на Републиканското

5 медала завоюваха състезателите на Спортен клуб по кану-каяк „Хеброс“-Харманли за първите два дни на Държавния индивидуален шампионат в Пловдив. Преди минути приключи награждаването на призьорите.  Очакванията са в оставащите два дни на Републиканския шампионат, харманлийските гребци да спечелят още медали и да са сред  най-успешните клубове на престижното състезание. То се провежда от 21 до 24 юли в Пловдив, в три възрастови категории – деца, юноши младша и юноши старша възраст. Участват над 25 клуба от цялата страна.

На 21 юни първия медал за Харманли донесе Мерт Шабан – бронз на 1000 м. едноместно кану, при момчетата от най-малката възраст, сподели старши треньорът на клуба Ивайло Димитров.  Днес  Мерт завоюва още 2 медала. Той става втори на 2000 м. и трети на дистанция 500 м.

Сребърен медал при момичетата спечелиха Вероника Вълкова и Ивет Тодорова, с каяк двойка, на 500 м.

5-ият медал за СККК „Хеброс“ завоюваха на К4 Габриела Петрова, Тифани Генчева, Гергана Чанакова и Татяна Кръстева. Те станаха трети на 500 м. в категорията юноши старша възраст.

Габриела и Тифани се класираха 4-и на двойка каяк 1000 м. в категорията  юноши старша възраст. Това е постижение, като се има предвид, че тяхната категория е юноши младша възраст. Очакваме още медали от момичетата младша възраст, които ще се състезават следващите дни, сподели старши треньорът Ивайло Димитров.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации