Лекарка, бързаща за спешен случай, едва не настъпи змия пред блока

Лекарка, бързаща за спешен случай, едва не настъпи змия пред блока

Доктор Елена Дачева от Детско отделение на МБАЛ Харманли едва не е настъпила змия пред блока си, докато е бързала към болницата. Това се е случило вчера /неделя, 24  юли, 2016 т./, в късните вечерни часове, научи „Харман БГ“.

Д-р Дачева е извикана спешно за преглед на дете със спазъм. Излизайки от входа на блок  № 4 в „Дружба“ /Буркана/, където живее, тя за малко не настъпва влечугото на стълбите. „Добре, че с мен бе сина ми, който ме дръпна в последния момент.  Не забелязах змията, тъй като от години имам проблем със зрението“, сподели д-р Дачева.

В летните месеци не е изключено късно да се прибират и семейства с малки деца. „Ситуацията щеше да е много стресираща за дете, ако то бе вместо мен на стълбите до змията“, коментира педиатърката.

„Обикновено на година имаме около 3-4 сигнала от граждани за змии в жилищни площи в Харманли. Последният случай бе миналият месец, когато вадихме смок от гараж на бул. „Македония“, информира Слави Спасов, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той поясни, че най-често това са смокове, които не са отровни. След като пожарникарите заловят змията, те я пускат сред природата в естествен хабитат.

Много граждани обаче не сигнализират, ако се натъкнат на змии в града. Влечуги са забелязани и в парк „Димана Данева“ преди месец от хора, трениращи там.

Специалистите съветват при среща с тях да се запази самообладание, да не се убива по никакъв начин змията, а да се позвъни на телефон 112.

снимка: интернет

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации