Успешно Републиканско за гребците, въпреки липсващата „гребна база“

  • In Спорт
  • 07/25/2016
  • 3497 Преглеждания
Успешно Републиканско за гребците, въпреки липсващата „гребна база“

Много добро представяне на гребците от Спортен клуб по кану-каяк „Хеброс“-Харманли на „Държавния индивидуален шампионат 2016“ и 5 медала в актива – това е равносметката след вчерашния ден. Както „Харман БГ“ вече писа, Мерт Шабан донесе три медала – сребро на 2000 м. кану и бронз на 500 и 1000 м.

Сребърен медал спечелиха Вероника Вълкова и Ивет Тодорова, с каяк двойка, на 500 м. На К4 на 500 м. Габриела Петрова, Тифани Генчева, Гергана Чанакова и Татяна Кръстева се класираха  трети.

В последните два дни много малко не достигна на младите гребци отново да се качат на почетната стълбица, коментира старши треньорът им Ивайло Димитров. Четвърто място на К4-500м. записаха Тифани, Габриела, Вероника и Жанета Йорданова, също четвърти бе Асен Банков на едноместно кану-5000м. В последния ден Тифани и Габриела записаха личен рекорд за годината. Те финишираха на К2-1000 м. с резултат 4 мин. и 32 сек. и станаха четвърти. На К1-1000 м. Вероника Вълкова завърши 6-а, а това пък бе личен рекорд за нея с 5 мин. и 15 сек.

Доволен съм много от отбора, представи се достойно, каза в края на шампионата в Пловдив треньорът Ивайло Димитров. Състезателите постигнаха добри резултати, въпреки че на практика няма къде да тренират – за разлика от другите клубове, участващи на Републиканското, уточни той.

Поради невъзможност да се подготвят на Гребната база на р. Харманлийска, децата се учат в продължение на няколко месеца на язовира край село Доситеево. Това създава не малко трудности, тъй като местата в бус-а, возещ децата, са ограничени и ако има повече желаещи, те не могат да тренират. От април до юли пък старши треньорът Ивайло Димитров е водил децата с личната си кола поради повреда на бус-а.

Трябва да се вземат най-накрая мерки за укрепването на ерозиралите брегове на р. Харманлийска, за да може кану-каяка в Харманли да има бъдеще и нормални условия за провеждане на тренировки, сподели г-н Димитров.

Самата сграда на Гребната база също не е в добро състояние, няма дори вода. Ако тя се приведе в приличен вид, там децата мотат да правят силовите си упражнения, да се изкъпят след тренировка или поне да изпият един топъл чай в студените месеци.

Припомняме, че на 30.12.2015 г. по предложение на кмета Мария Киркова Общински съвет Харманли даде единодушно съгласие да се предприемат действия, за да може сградата, която се използва за целите на спортния ни клуб по кану-каяк, да стане от държавна общинска собственост. Мотивите – предоставянето й на Общината ще даде възможност за пълноценно използване на наличната материална база, необходима за развитието на този спорт, и ще способства за неговото добро бъдеще.  Отборът по кану-каяк очаква в крайна сметка това наистина да се случи.

Същевременно от там благодарят на ръководството на Общината, че се работи и се търсят варианти за подобряване на работата на клуба и спортистите. Тази година, например, субсидията за клуба е двойно повече, отколкото минали години.

снимка: момент от състезанието в Пловдив

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации