Външен асансьор за хората с увреждания ще поставя Община Харманли

Външен асансьор за хората с увреждания ще поставя Община Харманли

Изграждането на външна асансьорна клетка, която да осигури достъпа на хора в неравностойно положение до сградата на Община Харманли – това планират от местната администрация. За целта ще бъде подаден проект по Програма „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Стойността на предвидената инвестиция е 170 хиляди лева. Днес Общински съвет Харманли даде зелена светлина на начинанието. Вносител на докладната бе кметът Мария Киркова.

Проектът е  с наименование „Достъпна  среда в сградата на Община Харманли – изграждане на асансьор“. Ако бъде одобрен, най-накрая хората с физически увреждания и в инвалидни колички ще имат равен достъп до местната администрация. Това е наболял проблем от много години и неведнъж е повдиган от граждански организации както пред миналото, така и пред сегашното ръководство на Общината.

Самият Общински съвет е свидетел как на всяка своя сесия /включително и днес/  придвижването на съветник  – към момента в инвалидна количка, е изключително затруднено до залата на 4-я етаж.

Съфинансирането на проекта от Община Харманли ще е не по-малко от 10 % от общата стойност с ДДС.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации