Смениха директорите на 3 общински предприятия

Смениха директорите на 3 общински предприятия

В разстояние на малко повече от месец, на 3 общински предприятия /ОП/ в Харманли бяха освободени досегашните директори. Първи с поста се раздели Мирослав Василев, началник на ОП „ Чистота“. Той бе назначен от новото управление. На питане на „Харман БГ“ какъв е мотива за отстраняването му, от Общината отговориха, че Мирослав Василев е бил на изпитателен срок и след изтичането му е освободен.

Новият шеф на „Чистота“-та е Николай Какъров. Той е встъпил в длъжност на 19 юли, 2016 г., разбрахме от самия него. Завършил е висшето военно училище в Шумен и е магистър по електронно-изчислителна техника. Досега г-н Какъров бе началник на Район Харманли към „ВиК“ Хасково.

Поради разширяване дейността на ОП „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“, отскоро на поста директор е назначена Росица Дичева – така обясниха от Общината новото назначение в другото ОП. Преди 2 месеца ОП „Общински пазар“ промени устройството, организацията и дейността си и стана ОП „Общински паркинги, пазари, отдих и туризъм“, след което от длъжност бе освободен директорът Иван Иванов. Росица Дичева доскоро работеше в РПЦ Харманли.

В края на миналата седмица и на трето ОП  бе омахан началника. „Никола Павлов, директор на ОП “Горска компания“ е освободен от длъжност. Позицията е свободна“, поясни кметът Мария Киркова. На питане за мотива за отстраняването му, отговор не бе даден.

От 01.02.2016 год. влезе в сила и новата общинска структура. Към този момент директор няма новата Дирекция „Устойчиво развитие, образование и социални дейности“, в която е отдел „Проекти, програми и обществени поръчки“ с началник Мирослава Иванова. Там е и новосформирания отдел „Образование и социални дейности“, също с вакантна ръководна позиция. Предвид на голямата важност на тази дирекция, с цел печеленето на проекти и привличането на евросредства за нашата доста изостанала община, както и провеждането на социални политики, попитахме кмета на Харманли защо няма назначения на две от ръководните длъжности там.

Ето и отговора на г-жа Киркова: „Всяка една заплата на общински служител допълнително натоварва финансовото състояние на Общината и от друга страна тежи върху джоба на обикновения данъкоплатец. А всички ние, жителите на Община Харманли, наследихме огромен дълг от предишното ръководство, което сме принудени да изплащаме още дълго време. Назначаването на кадри на тези свободни длъжности, засега не са приоритет в  работата ни. Основната цел в моята управленска програма е да се повиши качеството на живот на жителите на Община Харманли и да се подобри съществуващата инфраструктура. Ще използвам всеки икономисан лев за подобряване състоянието на града и общината и благоденствието на нашите съграждани“, каза кметът на Харманли. Тя увери, че поверената й администрация разполага с достатъчен човешки ресурс, необходим за ефективното изпълнение на поставените задачи и отговорности.

Припомняме, че преди месец пропадна един от важните проекти за нашата община – възобновяването на „Извора на Белоногата“, който бе отхвърлен на първи етап заради документни несъответствия.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

7 Коментара

 • Гражданин
  07/28/2016, 21:12

  Смешните упражнения в обясненеие за икономии говорят за наичие на кадрови дефицит.

  ОТГОВОР
 • Гражданка
  07/28/2016, 20:41

  Трудовите възнаграждения на директорите на дирекции идват от държавата, а не от общински пари.

  ОТГОВОР
 • местен
  07/28/2016, 19:34

  големи глупости, били пестели от заплати. Ами да вземат да орежат заплатите на кметицата и заместничката й, да има за специалсти. като няма хора качествени кой ще прави проектите,То не става само с партийни некадърници

  ОТГОВОР
 • Сатър
  07/28/2016, 18:40

  Ник Как и Роса Брадата-неочаквано добра комбинация

  ОТГОВОР
 • Стамен
  07/28/2016, 18:08

  Събраха се отбор "юнаци" , то бива бива да нямат кадри ама чак толкова 🙁

  ОТГОВОР

Последни публикации