Спасиха боровия масив над „Приказките“, огънят тръгнал от ромската махала

Спасиха боровия масив над „Приказките“, огънят тръгнал от ромската махала

Разразил се преди ден пожар над вилната зона на Харманли и ромската махала „Маламар дере“, бе спрян преди да погълне боровия масив над „Приказките“. Благодарение на бързите действия на огнеборците, няма засегнати постройки и боровата гора от близо 500 дка е спасена.

Сигналът за пожар е получен на 29 юли, 2016 г. в 10.55 ч., последван от друг, че гори крайна къща в ромското гето. Служителите на РС „ПБЗН“, установяват на място, че не гори постройка, а сметището в близост и вече са обхванати сухи треви. Засегнати са общо 80 дка площ. Две пожарни коли, двете водоноски на Община Харманли и автомобил на държавното горско стопанство се включват в гасенето. Пожарът е потушен за по-малко от час. Помагат и служители на общинското горско стопанство.

Стихията е тръгнала най-вероятно от запален огън в близост до ромските къщи. Твърде е възможно да са горели кабели или гуми.

В късните вечерни часове вчера пък пламнаха два автомобила в Харманли – на бул. „Лозенград“ и в кв. „Изгрев“. Пожарникарите са успели да спасят единия. Какво е довело до инцидентите, станали в рамките на минути един след друг, се разследва от полицията.

Код „червен“ за опасност от пожари е обявен за днес и утре в област Хасково. Приканват се гражданите да бъдат бдителни и особено внимателни, ако работят на пасища, мери или в близост до горски масиви, за да не причинят с действията си огнена стихия.

снимка: интернет

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации