Габриела Петрова: „Болно ми е много. Явно не е моята година“

  • In Спорт
  • 08/13/2016
  • 3768 Преглеждания
Габриела Петрова: „Болно ми е много. Явно не е моята година“

Българската надежда за медал Габриела Петрова не успя да преодолее квалификациите в „тройния скок“ и приключи днес участието си в Олимпийските игри в Рио. Тя направи два успешни опита, съответно с 13.50 и 13.92 м., които се оказаха крайно недостатъчни да продължи напред. Квалификационната норма бе 14.30 м.

„Тежко е, болно ми е много. Явно не е моята година. Колкото повече се опитвах и всеки следващ път се сблъсквах с по-дебела стена. Явно, че не ми е писано да е тази олимпиада. Много ми се искаше просто. Трудно ми е в момента“, заяви разстроената Габриела, цитирана от „Дневник“.

Харманлийката и Спортист № 1 на България за 2015 г. преживя тежък период – бе уличена в употребата на мелдоний и впоследствие оневинена, а и се бореше с травми и болки от дискови хернии.

„В един момент много се нарушиха нещата. Мисля, че всичко като мине и нещата ще се успокоят. Само че напрежението дойде много след това, което ме свари неподготвена. Максимално се опитвах да се преборя с всичко, но явно не е моят ден“, заяви още Петрова.

Габриела приключи участието си в олимпиадата 22-а в крайното класиране.

Само три състезателки преминаха квалификационната норма. Това са водачката в световната ранглиста Катерине Ибаргуен (Колумбия) с 14.52 м., гъркинята Параскеви Папахристу с 14.43 м. и олимпийската шампионка от Лондон Олга Рипакова (Казахстан) с 14.39 м.

Финалът се затвори на 14.08 метра, постигнати от американката Кетура Орджи.

снимка: интернет

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации