Проф. Льондев с благодарност към харманлийци и поздрав за „Харман БГ“

Проф. Льондев с благодарност към харманлийци и поздрав за „Харман БГ“

Проф. Петър Льондев, световноизвестен композитор, музикален фолклорист, диригент, педагог и общественик, почетен гражданин на Харманли, с благодарност към харманлийци и поздрав за Информационен портал „Харман БГ“:

„Изминаха повече от 3 месеца от датата 2-ри май, на който ден аз изживях най-хубавите минути от моя живот.

Бих казал само с едно изречение: Благодаря на харманлийската общественост, която подкрепи значението на творчеството и живота ми и заслугите към родния ми град, като ме направи Почетен гражданин за 2016 г.

Може би по една случайност това стана в годината, в която аз навършвам моите 80 години – на датата 12 юли…

Всеки ден, когато се събуждам, аз си спомням този забележителен ден за мен и съм благодарен на моя красив роден град и на честните, трудолюбиви харманлийци, както и на общинските деятели, заедно с Кмета на града за тази голяма чест, както и на Общинския съвет, който гласува моето издигане на този висок пиедестал, което ще остане винаги в паметта ми и тази на гражданството.

Всичко това, което стана в Харманли на тази ежегодна емблематична дата – празника на града, се вряза дълбоко в моето съзнание и сърцето ми, защото съм обичал винаги дълбоко родния си край и родния Харманли.

Тук трябва да отбележа благодарността към Общото събрание и ръководството, начело с г-жа Мария Киркова – кмет. Всичко това е признание не само за моята обич към Родният град, но и затова, че излизайки от там, запазих силната си любов към него, неговите честни жители и любовта ми към всичките посоки на града.

За сайта „Харман БГ“ само мога да кажа, че това е едно чудесно начинание – на един такъв истински родолюбец и общественик, какъвто е Светлана Николова – новините, статиите, които се публикуват, са написани с една загриженост и отговорност към Харманли и обществеността. За пореден път се доказва твърдението, че този град ражда истински и топлосърдечни българи, с усет и любов към всичко родно!

Желая от сърце успех на Светлана в това начинание и вярвам, че ще го има!“

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации