1 час с пеши патрула и Петко – първенец в школата за полицейски кучета

1 час с пеши патрула и Петко – първенец в школата за полицейски кучета

Почерпени мигранти бяха респектирани от четириногия патрулиращ и изведени от градския парк

Полицейско куче сред тълпа – равно на ефект на снеготопенето. Сиреч, разпръскването на масови безредици е повече от гарантирано, казват видели го с очите си. Такива големи безредици, слава Богу, нямаше вчера в Харманли /а и въобще скоро е нямало/, но респектът от местното полицейско куче Петко бе повече от голям, видя лично журналист от „Харман БГ“.

И така, в 19.30 ч. на 16 август, въоръжена с фотоапарат и с мъничко страх от срещата с четириногия полицай, чакам пеши патрула, който ежедневно обхожда града и следи за спазването на обществения ред.

Петко е с полицейската си униформа и върви редом с водача си старши полицай Николай Стайков и с гл. полицай Николай Кирев. След 2 минути близо до елитната немска овчарка, която е № 1 в България в школата за полицейски кучета тази година, се чувствам по-спокойна от всякога.

Петко със своя водач Николай Стайков

Петко със своя водач Николай Стайков

Влизаме на проверка в Градския парк. В самия му край, зад Откритата сцена, се натъкваме на няколко млади мъже, които се оказват обитатели на Центъра за бежанци в Харманли. Те са видимо почерпени, около тях има бутилки марков, скъп алкохол. Купонът на бягащите от войни е озвучен с ориенталски ритми от скъпите им телефони и таблети. На метри от тях играят деца.

Последва незабавна проверка от патрула и извеждането на групата от парка. Видимо респектирани от вида и гласа на полицейското куче, нарушителите на обществения ред доста бързо „си обраха крушите“ /снимки в галерията към материала/. Друга нередност в Градската градина не бе открита.

Пеши патрула продължи обхода си по централната градска част, където провери документите на няколко мигрантски групи от млади мъже. Като цяло не бяха открити нарушения.

Най-радостни при разминаването си с Петко всъщност бяха децата на Харманли. Повечето от тях искаха да пипнат кучето и дори да се снимат с него. Доближаването му, обаче, е строго забранено и водачът ст. полицай Стайков не го допусна.

Повече за Петко, неговото обучение и защо е № 1 сред полицейските кучета, четете в следваща публикация.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

1 Коментар

  • Na petko brat mu
    08/17/2016, 15:11

    Браво и на Петко и на полицая.Малко са положителните неща в града и трябва да се уважават.

    ОТГОВОР

Последни публикации