Първо в „Харман БГ“: Наръгаха афганистанец в гърдите при меле на мигранти в Харманли

Първо в „Харман БГ“: Наръгаха афганистанец в гърдите при меле на мигранти в Харманли

19-годишен афганистанец е наръган с нож в гърдите при меле между мигранти снощи /17 август/, научи „Харман БГ“. Сигналът за сбиването е получен в местното Районно управление на полицията в 21.55 ч. До момента е установено, че група от близо 30 чужди граждани, новодошли обитатели на РПЦ Харманли, е била на автобусната спирка, намираща се срещу бежанския център. Настъпва спречкване и започват да бият 37-годишен. Той вади нож и наръгва единия от групата в гръдната кухина, а друг, също 19-годишен, получава удар от нож в бедрото.

По-тежко раненият – с две прободни рани в гърдите, е настанен в ОАРИЛ на МБАЛ Харманли в тежко състояние, с опасност за живота. Полицията води следствени действия.

Полицейското присъствие в бежанския център е засилено и той е под постоянно наблюдение.

МВР предприема превантивни засилени мерки за сигурност с полицейски патрули и жандармерия около всички териториални поделения на ДАБ в страната, съобщиха от държавната агенция.

Както „Харман БГ“ първи писа, РПЦ Харманли скоростно се пълни с афганистанци и в момента обитателите му са близо 900. Местните хора се оплакват от вандалски набези на мигрантите по частни овощни и зеленчукови градини. Новодошлите се къпят в шадраваните и ядат където им падне, като оставят отпадъците от храната по тревни и обществени площи. Сбиванията помежду им също зачестиха. Полицията в Харманли е засилила контрола не само около „лагера“, но и по улиците на града, включително и с патрулно куче.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

3 Коментара

 • ivan
  08/19/2016, 21:44

  Няма нито един плондер ,които са уж полицаи!

  ОТГОВОР
 • Antoaneta
  08/18/2016, 12:39

  Да не ги пускат да си разхождат навън,да има режим.Така те са опасни и за нас

  ОТГОВОР

Последни публикации