Бедствено положение в община Харманли, гори до Изворово и Дрипчево

Бедствено положение в община Харманли, гори до Изворово и Дрипчево

В община Харманли е обявено бедствено положение заради възникнал пожар на територията на селата Изворово и Дрипчево. Пламъците са на голям фронт между двете села.

На място е сформиран кризисен общински щаб, който работи по пресичане на разпространението на пожара и уведомяване на местното население, с цел предотвратяване на нещастни случаи или готовност за евакуация. Предприемат се спешни мерки за овладяване на ситуацията в застрашените села. Опасността не е отминала.

В потушаването на стихията са мобилизирани противопожарни екипи от цялата Хасковска област, всички екипи и техника на държавните горски стопанства от Югоизточното държавно горско предприятие. На терен са и общинските служители от ОП „Горска компания“, звено „Общинска охрана“, доброволци и гасачески групи. Утре рано сутринта ще се включат и военни от хасковското военно формирование 52 740.

На мястото на пожара вече пристигнаха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и инж. Пейо Върбанов – директор на Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Действията на огнеборците ръководи директорът на Областната противопожарна служба комисар Николай Вълчев.

Кметът Мария Киркова и заместничката й Валентина Димулска също са на мястото на пожара.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации