ВМРО Харманли организира протест заради мигрантите, Джамбазки начело

ВМРО Харманли организира протест заради мигрантите, Джамбазки начело

ВМРО Харманли организира протестно шествие заради мигрантите в най-големия приемателен център у нас – този в Града на Белоногата. Протестът е насрочен за 4 септември, като шествието ще тръгне в 12 ч. от местния културен център. Другите организатори са НФСБ и Атака.

Шествието ще бъде подкрепено от евродепутата Ангел Джамбазки и много членове и симпатизанти от страната, каза Николай Георгиев, председател на ВМРО Харманли.

До протеста се стигна след декларация от воеводите до ръководството на Общината, на РПЦ-то и на полицията преди седмица. Те отправиха искания за по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на ножове от мигрантите, независимо от дължината на острието. Също така и засилен контрол по улиците на града. Декларацията дойде непосредствено след клането на афганистанци, в което с нож бяха прободени двама 19-годишни. По-сериозно пострадалият от тях – с две рани в гръдната кухина, бе реанимиран в местната МБАЛ. Напоследък не липсват вандалски прояви на чужденците и погазване на правилата на обществения ред. От ВМРО казаха, че нямат отговор от институциите на тяхната декларация и излизат на протест.

„Нека си върнем облика на града ни! Нека покажем, че искаме Харманли да бъде чист и приветлив град, а не ислямизиращо се место! Време е! Да покажем, че сме единни и България е в сърцата ни!“, пишат в изявление патриотите.

Преди това в група на харманлийци във Фейсбук бе зададен въпрос дали биха излезли на протест срещу  безобразията на „бежанците“. Почти на 100 % отговорът бе утвърдителен.

Това е не е първото шествие срещу мигрантите в Града на Белоногата. На заглавната снимка е първото недоволство срещу изграждащия се лагер, на 12 ноември, 2013 г. То бе последвано от най-големия протест досега – близо 200 души, много майки с деца, в началото на март, 2014 г. След това имаше още няколко по-малобройни шествия.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации