Браво! 23-годишен харманлиец с инициатива срещу пожарите

Браво! 23-годишен харманлиец с инициатива срещу пожарите

23-годишен харманлиец се е заел да постави предупредителни табели „Пазете горите от пожар“ на всички пътни разклонения към села в община Харманли. Инициативата на Симеон Ангелов е продиктувана от наскоро бушувалите големи пожари и унищожените стотици декари гори в региона.

Вчера Симеон е поставил табели на разклоните за селата Остър камък, Славяново, Смирненци, Върбово и Тънково. Сам е намерил табелите, като предстои да поставя на още места в общината. Снабдил се е и с такива с по-големи размери, които смята да сложи близко до града.

„Целта ми е всеки шофьор, намалил на разклона, да види надписа и да остане в ума му, че трябва да пази и че горското богатство е за всички нас. Унищожаваме си буквално дома, но малко хора го разбират“, възмущава се младият харманлиец.

Симеон учи Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Геодезия“, като същевременно работи Районната пътна служба в Харманли. Споделя, че с неговият приятел Валентин Жекелов, който смая страната с иновацията си за дрон /мини измервателна станция/, имат инициативи за Харманли. За тях ще ви разкажем в следващ материал.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации