Кметът на Доситеево: „Нямам нищо общо с подпалването на пожара!“

Кметът на Доситеево: „Нямам нищо общо с подпалването на пожара!“

Кметът на Доситеево Митко Вълчев е с над 25 % изгаряния, след като на 4-и септември първи се хвърли да гаси избухналия огромен пожар между селата Доситеево, Рогозиново и Коларово. Той е настанен в клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив, предстои му дълго лечение, тъй като раните са много дълбоки.

Г-н Вълчев се свърза с „Харман БГ“, за да изрази своето голямо огорчение от изнесена в някои медии информация, че той има връзка с подпалването на пожара. Че това не отговаря на истината, потвърдиха и хора от Доситеево, които са били с него и са се опитвали да потушат стихията.

„Бях на мястото на пожара и организирах хора да гасят, тъй като пожарната първо отиде на друго място. Вземахме пръскачки и подръчни средства, за да не допуснем огъня да тръгне към селото. По едно време се отзовах ограден от четири страни от огъня. Успях да изляза и скочих в един ров. Нямам нищо общо с разпалването на стихията, защитавах селото си“, успя с мъка да каже г-н Вълчев по телефона.

„Как е възможно да се говорят такива неистини по медиите“, възмущава се и Румяна Делчева от Доситеево. Тя се е връщала със семейството си от Любимец, когато са видели пушека и са спрели да помагат. Румяна потвърди, че кметът първи е бил на мястото на пожара и е организирал доброволци, вземали са вода в бутилки, пръскачки. „Няколко души гасяха, когато изведнъж излезе вятър, завъртя огъня и кмета се оказа по средата на пламъците. Успя да излезе, беше страшна картина – целият обгорен, косата му като факла“, сподели развълнувана Румяна. Тя добави, че г-н Вълчев нито има пасище там, нито пък е бил с трактор.

Цялото село се моли кмета им по-бързо да оздравее и да се прибере жив и здрав.

Вчера големият пожар бе овладян. На място остават да дежурят 8 противопожарни екипа, които обхождат периметъра на пожара и следят за повторно разпалване във вътрешността. Изгорели са седем хиляди декара лозя, овощни масиви, пасища.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

6 Коментара

 • georgi manolov
  09/07/2016, 07:20

  Petia Georgieva, zaradi takiva drebni, zavistlivi I egoistichni dushitsi Kato vas Bulgaria e na tova dereje…..Ne zabraviate che edin den shte otgovariate za pred Bog!

  ОТГОВОР
 • Жител на Доситеево
  09/06/2016, 17:21

  Ами явно не се е обърнал към БТВ защото такива като теб дават грешна информация (Петя Георгиева)!Да Бог наказва всеки за грешките му,но не забравяй че и теб няма да те подмине!!!

  ОТГОВОР
 • arhimandrit dositei
  09/06/2016, 12:51

  За кмета на Доситеево мога да кажа само добри думи.Хората в селото му вярват,затова не зная защо без да е доказана съпричастност с пожара се говори,че е виновен.По презумция всеки е невинен до доказване на противното.

  ОТГОВОР
  • mi6o@arhimandrit dositei
   09/06/2016, 13:35

   В Доситеево за разлика от Харманли явно си харесват и уважават кмета.Защо ли?

   ОТГОВОР
   • Петя Георгиева@mi6o
    09/06/2016, 15:31

    Дали??? Защо тези уважаващите го не излязат с имената си? Все анонимни бе!!!

    ОТГОВОР
   • Anna Terzieva@mi6o
    09/06/2016, 22:38

    Ne sam ot s.Dositeevo no poznavam kmeta toi e YNIKALEN napravi mnogo za seloto samo mogat da se gordeqt s nego .Pojelavam my barzo ozdravqvane.Molqte Petq ne se smei na 4yjdoto ne6tastie i teb moje da te spoleti BOG bavi no ne zabravq .

    ОТГОВОР

Последни публикации