Добри хора, Саня се нуждае спешно от вашата помощ!

Добри хора, Саня се нуждае спешно от вашата помощ!

15-годишната Саня Станимирова от Харманли има една мечта – да посрещне 16-ия си рожден ден не в центъра за детска хемодиализа в София, а с приятели в родния си град. Борбеното момиче се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция. Няма вече никакво време за чакане – Саня е с терминална бъбречна недостатъчност и с поддържаща хемодиализа, която се извършва през ден.

Донор на тийнейджърката ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство. Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лв. Сумата ще порасне и с още 5000 долара, ако се пристъпи към кръстосана трансплантация. Досега, в редица дарителски акции, са събрани 26 000 лв.

„Всички деца, които бяха на диализа в центъра в София заедно със Саня, вече претърпяха трансплантации и имат пълноценен живот. Моля се да има добри хора и да помогнем на моето дете да живее и то пълноценно“, каза развълнуваната майка, която едва сдържа сълзите си. От година и половина тя и Саня са на квартира в София, тъй като само там правят детска диализа. Болестта ги връхлита неочаквано преди 2 години.

Банковата сметка за дарения е: BG14UNCR 7000 1522 615 220 Уникредит Булбанк. „Харман БГ“ приканва всеки, който има сърце за благотворителната кауза, да помогне според възможностите си.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации