14 дейности за дарованията на Харманли стартира НЧ „Дружба-1870“

14 дейности за дарованията на Харманли стартира НЧ „Дружба-1870“

14 дейности за талантливи харманлийци стартира от началото на октомври, т.г.,  НЧ „Дружба-1870“. Пет са новите ръководители, които ще обучават малки и големи в културната институция.

Ново лице е кукловодът Силвия Предова от Хасково, която ще води Детската театрална трупа и Кукления театър, сподели за „Харман БГ“ Паулина Христова, секретар на читалището. Хореограф с голям опит пък поема народните танци, с групи за деца и възрастни. Това е Христо Христов, който 15 години е бил ръководител на Държавния ансамбъл „Тракийче“ в Хасково и 16 години – на танцов състав „Зорница“-Симеоновград. В момента води и Фолклорен клуб „Нашенци“ в Димитровград.

Останалите нови ръководители са Валя Димитрова, която ще учи най-малките – от 1-ви до 4-ти клас, на шах. Светлана Николова, журналист и филолог, ще води Клуб „Млад журналист“, а познатият на всички Мирослав Христов – Гумата е начело на „Хип-хоп“ групата, която очаква попълнения.

Хор „Славей’ започва своя 121-ви сезон под диригентството на маестро Младен Станев и набира млади попълнения. Г-жа Христова информира, че при интерес ще се сформира и детска хорова група.

Балет „Ритъм“ стартира репетиции с любимия си ръководител Галина Станкова.

Атрактивната „Зумба“ ще води отново Наталия Василева, като новото тук е зумба за по-малките. Мирослава Миткова продължава да учи деца и възрастни на английски език.

Поп пеене и курса по китара са, както досега, с опитния ръководител Панайот Панайотов, Ина Порязова ще обучава талантите по пиано, а Руси Стайков ще им предава тайните на майсторското свирене на акордеон и гъдулка.

Всеки желаещ да се запише в самодейните колективи и извънкласните занимания, може да го направи на тел. 0373/82389. На този телефон ще получи и подробна информация за дните и часовете, в които ще се провеждат дейностите.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

1 Коментар

  • Васко
    09/30/2016, 19:10

    Чета статията и се чудя кога ще спрат мераците на някои хора да командват "пожизнено".При наличието на толкова дипломирани кадри доказали се с опита си в художествените и културни начинания да внасяме отвън кадри пък било то и не толкова известни както се опитвате да ги представите.Болните амбиции рушат традициите на града ни в художествената и културна сфера.Ами като сме тръгнали така по-добре и едно афганистанско читалище да направим.Тъкмо ще има много посетители!Жалки сте!Съжалявам дребните ви душици!

    ОТГОВОР

Последни публикации