Ад в Харманли: 5 хиляди мигранти срещу 10 хиляди местни

Ад в Харманли: 5 хиляди мигранти срещу 10 хиляди местни

Броят на мигрантите в центъра в Харманли ще достигне 5000 души. Тази информация, която отдавна се предполага в Града на Белоногата, бе оповестена преди минути и в ефира на бТВ, в пряко включване преди протеста срещу мигрантското нашествие.

От Държавната агенция за бежанците твърдят, че капацитетът на лагера е 2700 души, но това едва ли отговаря на истината. По информация на „Харман БГ“ приемът на нови кандидати за международна закрила, които в болшинството си не се нуждаят от такава, от две седмици не е паднал под 100 души на ден. В два от почивните дни по случай Националния празник за независимостта на България, също е имало прием по 100 души. Единствено тази седмица в сряда /28 септември, 2016 г./ е имало 80 нови попълнения. Ден по-късно на КПП-то на бившето българско поделение, което сега е афганистански град, са пристигнали 2 автобуса с нелегални мигранти от София. По наша информация те са без регистрация, тоест проникнали незаконно в страната и най-вероятно заловени при полицейски акции.

Според официални данни на ДАБ, на 13 септември, 2016 г. в РПЦ Харманли е имало 2319 души.

И ето резонните въпроси – колко хора може да побере този център, след като нови, приблизително 1600 души, добавени към тези от 13 септември 2319, прави близо 4000 пришълци  към момента! С разширенията на РПЦ-то те ще набъбнат до 5000! Кой допуска това критично струпване на едно място на млади и видимо агресивни  – поне от досегашните им действия, млади мъже и тийнейджъри от Афганистан, Ирак и Пакистан, което си е бомба с цъкащ механизъм от гледна точка на конфликти?

Нормално ли е в един град, в който реално живеят около 10-12 хиляди души, да има буквално град в града от хора, престъпили българските закони, минавайки  на непозволено място границата, вместо да направят това по надлежния ред на официален пункт, хора, в болшинството си без документи за самоличност, които реално не знаем дали са тези, за които се представят?

Нормално ли е един български град да бъде буквално асимилиран от чужденци, погазващи често обществения ред и които до скоро се клаха и биха, засега само помежду си?

Дори и предполагаемите отговори са страшни. Страшна е и липсата на информираност или по-скоро либералната дезинформираност. Въпросът какво всъщност се случва по отношение на лагера, тъне в пълен мрак. Харманли днес излиза на пореден протест с категорично искане центърът да стане от затворен тип и да бъде изнесен извън града.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

4 Коментара

 • Negev
  10/03/2016, 11:35

  Жителите на града са 17 хил.

  ОТГОВОР
 • Орбан
  10/02/2016, 19:46

  Харманли,няма да има спасение, докато не изриете сами боклуците както от управлението на общината си, защото го допускат ,така и от центъра и държавата. Ако мислите че някой ви бръсне протестите и мнението, жестоко се лъжете. Няма да ви махнат центъра и ще ви го напълнят до дупка.

  ОТГОВОР
 • stanislav
  10/02/2016, 11:52

  Абе кметката като я избирахме като че ли не беше с очила,сега кво се прави на кьорава.Не вижда ли в какъв кенеф превърнаха града.Плюя на всички ви!Махайте се като сте негодни.От кого да чакаме да ни защити?

  ОТГОВОР
  • Патриот@stanislav
   10/02/2016, 13:23

   От години не живея в Харманли и се прибирам рядко, мога да ви кажа, че и по другите градове не е много розово, но така като чета и до колкото съм чувал от приятели и роднини, там е най-зле… притеснявам се за здравето на познати и роднини като чета такива неща, някой трябва да направи нещо по въпроса и то скоро, познавам полицаи които са охрана на лагера, казват, че нещата в лагерите са много по зле от колкото изглеждат, и това са хора на които им се дават по 1050 лева на месец на човек, те взимат повече пари от 90% от работещите хора в Харманли…. а са животни, нецивилизовани изроди…. Или да ги махат или да гласуваме закон като в Тексас, оръжие за свободните граждани които минат психо и са над 21 години, ако някой влезе в твоя собственост да можеш да го гръмнеш на място….

   ОТГОВОР

Последни публикации