Социална трапезария ще храни безплатно 17 крайно нуждаещи се

Социална трапезария ще храни безплатно 17 крайно нуждаещи се

Социална трапезария за безплатно хранене на най-нуждаещи се бе открита днес в Харманли. Тя ще осигурява топла храна на 17 души, които са определени от местната Дирекция „Социално подпомагане“ като хора с крайно ниски доходи и такива с ТЕЛК решения. Благородната инициатива се реализира по проект на Фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика и „Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов“, създаден от Конфедерацията на независимите синдикати в България. Услугата е до края на април, 2017 г.

Днес архиерейският наместник отец Живко Петров освети трапезарията в присъствието на общинския координатор на КНСБ в Харманли Валентина Димитрова и директорът на Д „Социално подпомагане“ Наталия Дрехарова. На старта на социалната услуга дойдоха и част от хората, за които е предназначена. Те отправиха благодарност към г-жа Димитрова. Не присъстваха само най-възрастните и трудно подвижните. За всички бе приготвен топъл курбан и питка.

Благодарение на КНСБ, в Харманли за 8-ма поредна година ще има трапезария за крайно нуждаещи се. Ястията – супа и основно, ще се готвят в кухнята на Центъра за работа с деца и младежи и ще се предоставят всеки делничен ден. Хората ще получават и хляб. Най-възрастният ползвател на услугата е жена на 90 години от село Доситеево, а най-младият – жена на 40 години от Харманли. Храноденът, заедно с режийните, е 2.30 лв.

Димитрина Николова, на 71 години, сподели за „Харман БГ“, че е много благодарна за топлата храна, тъй като пенсията й след 40 години трудов стаж е твърде ниска – едва 157 лв. с последното увеличение.

Валентина Димитрова благодари на председателите на синдикални организации в общината – Росица Христозова, Иван Казаков, Маргарита Радева и Радостина Добрева. „С тяхна помощ през последните 4-5 години, за всяка Нова година правим подаръци под формата на храна за хората, които са включени в социалната трапезария. Всеки от тях прави дарение и подготвяме торбички, които им се раздават заедно с храната“, каза общинският координатор на КНСБ.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

2 Коментара

 • Rado
  10/04/2016, 14:36

  Хубаво щебъде да запишете и Дрехарова още е гладничка . Как жално гледа към питката .

  ОТГОВОР
 • Ицо-полицая
  10/04/2016, 02:36

  А така рекламинарата за Майка Тереза,г-жа Димитрова….дари ли една филийка хляб поне???!!!

  ОТГОВОР

Последни публикации