Д-р Чанкова остава управител на МБАЛ Харманли още 3 години

Д-р Чанкова остава управител на МБАЛ Харманли още 3 години

Д-р Златка Чанкова ще изпълнява още 3 години длъжността управител на Многопрофилната болница за активно лечение в Харманли. Местният Общински съвет възложи на кмета на Общината Мария Киркова да подпише с досегашния шеф анекс към изтичащия Договор за възлагане на управлението, за нов тригодишен срок, считано от 24.10.2016 г.

Мотивите за това са, че д-р Чанкова е използвала от 2013 г. /когато е избрана за управител/ до сега добри управленски практики, въз основа на които нашата общинска болница, в сравнение с другите в областта, е в много добро финансово състояние. Съгласно Закона за лечебните заведения, срокът за управление, който изтича в края на октомври, т.г., може да бъде подновен за още три години, както и стана.

Д-р Чанкова сподели за „Харман БГ“, че ще работи за увеличаване на дейността на болницата. „Обезпечени сме с апаратура и медицински персонал, сега ще наблегнем на подобряване на битовата част, която е в лошо състояние. Ще работя да бъде санирана цялата болница, както и за подобрения на ВиК системата. В приоритетите ми е закупуването на реанимобил. Условията в болничните стаи трябва да се подобрят многократно“, категорична е д-р Чанкова. Всичко това ще доведе до увеличаване на дейността, защото пациенти от други общини ще изберат да се лекуват тук.

В момента в МБАЛ Харманли работят 44 лекари, 80 мед. сестри и акушерки и 60 души друг персонал. Възнагражденията на всички, за първото шестмесечие на 2016 г., са общо 914 767 лв. Средномесечната брутна работна заплата за периода е 834 лв.

За шестмесечието броят на преминалите болни е 3089, като има увеличение, сравнено с 2015-а, когато са били 2888. Използваемостта на болничните легла е 69 %,. Стойността на един преминал болен – 466.71 лв., става ясно от отчета на болничното заведение на първата половина на настоящата година.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации