Бивш вокал на „Рейнбоу“ и харманлиецът Живодар ще взривят Хасково

Бивш вокал на „Рейнбоу“ и харманлиецът Живодар ще взривят Хасково

Рок-легендата Дуги Уайт, екс вокал на „Рейнбоу“, ще разтърси Хасково след 2 седмици с уникалния си глас и хитовите си парчета. Динозавърът на рок-сцената идва у нас, за да свири с българската група „Джон Стийл“ (John Steel), в чийто състав преобладават музиканти от област Хасково. Дуги Уайт е новата звезда от световна величина, с която талантливите българи ще имат съвместна работа занапред.

Мениджър и барабанист на „Джон Стийл“ е харманлиецът Живодар Димитров – Дарко. 25-годишният музикант, който сега живее в Лондон, е учил до 8-и клас в СОУ „Неофит Рилски“ в Града на Белоногата.  Китаристите Иван Сталев и Петър Петров, пък са от Хасково. Групата ще отбележи 10 години на рок-сцената през 2017 г.

Дуги Уайт не е първата звезда, с която работят амбициозните момчета. През 2013 г. те записаха две парчета и видеоклип с бившия вокал на легендарната група „Айрън Мейдън“ (Iron Maiden) – Блейз Бейли. Бейли е фронтмен на „Айрън Мейдън“ от 1994 до 1999 година.

Самият Дуги от 1994 до 1997 г. е член на английската група „Рейнбоу“, с която записва албума Stranger in Us All. Предстоящият концерт ще е шестият му поред в България. Първият е през 2008 г. заедно с българската рокгрупа BG Rock в зала „Христо Ботев“ в София.

Рок изригването в Хасково ще бъде на 20.10.2016, на площад “Свобода“, от 18 ч. То се осъществява с подкрепата на Община Хасково, а входът е безплатен. В концерта ще вземат участие още Sheky, Different Highway, Martin Weaver, както и други приятели на групата „Джон Стийл“.

„Очаква ни една незабравима вечер, в която ще представим и сингъл от вторият си албум, както и ще се разходим из кариерата на Doogie“, казват от бандата в профила си във Фейсбук. Очаквайте интервю с Дарко и приятелите му, специално за „Харман БГ“.

на заглавната снимка: Дуги Уайт

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации