„Ламята на Тополовград“ падна убита в Шишманово

„Ламята на Тополовград“ падна убита в Шишманово

Изключителен трофей записа в актива си 46-а ловна дружинка от Шишманово – над 300-килограмов глиган, убит при гонка преди няколко дни в местността „Финкая“. Дивото прасе, пакостящо от години в района, е убито с два точни изстрела от Милан Петров – Милански. Това е най-големият трофей в историята на шишмановската дружинка.

Глиганът, известен като „Ламята на Тополовград“, от 4 години се изплъзвал много умело на ловците. „Влизаше от Тополовградско и се въртеше в землищата на Изворово, Черепово, Браница, Шишманово, Главан“, споделиха ловци.  Хитрото прасе, обаче, винаги успявало да изчезне безследно, независимо от засадите. Настоящият лов също не бил лесен. Глиганът дори минал река Марица няколко пъти, преди да падне под точния мерник на Милански.

„Размерите на трофея са внушителни, като в стадо от животни спокойно може да бъде объркан с теле. Качихме го на кантара, който теглеше до 300 кг. – не го хвана“, гордо казват авджиите от Шишманово.

Може да се каже, че рекордите в 46-а дружинка са патент на семейството на Милански, информират запознати. Предишният рекорд се държеше от сина му – Петьо Петров, огнеборец в Харманли. Той отстреля миналата година 220-килограмов глиган.

На заглавната снимка: Милан Петров е правият, с червената шапка

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации