Харманли, чу ли Дуги Уайт?

Харманли, чу ли Дуги Уайт?

Бившият вокал на „Рейнбоу“: Сцената в Хасково ми се стори малка, но очаквам голям концерт

Точно в момента /22 часа на 19 октомври/ рок легендата Дуги Уайт, бивш вокал на „Рейнбоу“ разтърсва с мощния си глас репетиционната на НЧ „Дружба“ в Харманли. В 19.30 ч. британецът влезе в студиото и се държа като истинска голяма звезда – усмихнат, любезен с всички, шегуващ се със себе си и готов да пее до сутринта. Всъщност това е първата рок звезда от такъв ранг, която идва да репетира в Харманли. Утре Дуги Уайт и българската група „Джон Стийл“ (John Steel) ще имат голям концерт в Хасково, от 18 ч., на пл. „Свобода“. Тази вечер те ще се запознаят, ще репетират за първи път и утре са на сцената, като очакванията са да се получи грандиозна рок вечер.

Репортер на „Харман БГ“ посрещна ексвокала на „Рейнбоу“. „Сцената в Хасково ми се стори малка, но кафето и сладоледа там са прекрасни“ пошегува се Дуги на въпроса какво очаква от това свое поредно гостуване в България, какво ще е различното. После сериозен допълни: „Очаквам голям концерт, с качествена музика и добри умения на музикантите, с чудесни хитове, които да развълнуват публиката. Знам, че българските фенове са много ентусиазирани за рок музиката, която аз пея и обичат класическите британски песни на „Deep Purple“, „Uriah Heep“, „Whitesnake“. Голямо удоволствие ще е за мен да се изправя пред публиката и да изпея техни страхотни парчета“. И накрая непринудено добави: „Студиото тук е много добро“.

Че репетиционната на читалище „Дружба“ е № 1, твърдят и от „Джон Стийл“. Бандата от няколко дни репетира за големия концерт с Дуги Уайт в студиото там. Музикантите споделиха, че репетиционната е добра и рядко може да се види такава в България.  „Вижда се, че е правена с желание“, каза харманлиецът Живодар Димитров – Дарко, чиято музикална кариера тръгва именно от Града на Белоногата. Рок групата се чувства много добре тук. „Страхотно студио, спокойна атмосфера, музика и …хубави дюнери, няма как да не вървят нещата“, споделиха с усмивка от бандата.

А групата е повече от интересна. В „Джон Стийл“ на барабаните е харманлиец – Дарко, който живее в Лондон, двама са хасковлиите – баскитаристът Петър Петров и Николай Кангалджиев /клавир/, Иван Сталев, живеещ в Пловдив /сол китара/ и другият баскитарист Виктор Георгиев, за който се шегуват, че е истински софиянец /родом е от Видин/.

„Преди свирехме много и навсякъде, сега е рядко, но бутиково и зрелищно. Пред април, идната година, ще отбележим 10 години на сцената. Може да се каже, че предстоящият концерт в Хасково с рок легендата на „Рейнбоу“ е една голяма въпросителна какво ще се случи през април, 2017-а“, сподели загадъчно Живодар.

Всъщност първата стъпка за големия концерт в областния център утре е на друг харманлиец – Емануил Манолов, учител по английски и фен на британските рок групи. Иван Сталев е осъществил контакта с Дуги. „Трябваше сега да промотираме новия си албум с друго голямо име –Тим „Рипър“ Оуенс от  Джудас Прийст /Judas Priest/. Рипър, обаче, не можа да изпълни ангажимента си поради ред причини. Предложихме на Дуги Уайт и той се съгласи, за наша голяма радост. Албумът ни е с работно заглавие „Дългото пътуване“ /The long journey/, вече е записан инструментално, остават вокалите и догодина ще е завършен, информират в аванс от рок групата.

Това ще е втори албум на екстравагантните музиканти. Първият е „Freedom“, в който има парчета с бившия вокал на „Айрън Мейдън“ (Iron Maiden) – Блейз Бейли. С дебюта си „Джон Стийл“ са рекордьори по продадени дискове, за група от техния ранг – 4400 до момента.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации