Бунт на стотици мигранти в Харманли, искат да стигнат до Сърбия /обновена/

Бунт на стотици мигранти в Харманли, искат да стигнат до Сърбия /обновена/

Стотици мигранти се вдигнаха на бунт днес в Регистрационно-приемателния център в Харманли. В 9 часа те се струпаха на вратата с искане незабавно да излязат и да стигнат до Сърбия. Те заявиха, че не желаят да останат повече в Харманли и настояваха да дойдат правозащитни организации. Носеха плакати с надписи „Сърбия“ и бурно скандираха. Пътят им пред вратата на РПЦ-то бе препречен от жандармерия и полиция.

Според информация на наши източници, бунтът е тръгнал заради битовите условия в центъра, които мигрантите определят като лоши. От известно време храната не била така изобилна както преди, ястията били постни. Лекарства нямало, а когато на мигрантите се давали рецепти, те роптаели, че не разполагат с пари да си ги закупят. Крастата е РПЦ-то била често срещана, но и за нея нямало лекарства.

Масово искали да стигнат до Западна Европа, в частност Германия. Не липсвало и случаи на афганистанци, които желаели да се върнат обратно в страната си.

От 1800 до 2000 обитатели на центъра днес се включиха в бунта. Масовото недоволство пламнало към 8.30 ч.

На място все още има огромно количество полиция, жандармерия, гранични власти. В момента ситуацията е под контрол и бунтът е потушен. Не е ясно, обаче, дали напрежението няма да ескалира отново. По наша информация, се водят преговори с недоволстващите пришълци.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

2 Коментара

  • Хамиде Осман
    10/24/2016, 10:52

    Ами какво чакате,пуснете ги да се махат😈

    ОТГОВОР

Последни публикации