Как харманлийски будители предават искрата на просвещението или „Магията на пътуването“

Как харманлийски будители предават искрата на просвещението или „Магията на пътуването“

С оригинална идея НЧ „Харманли“ отбеляза Деня на народните будители. В навечерието на празника на будния български дух, самодейците почетоха харманлийските просветители Тодор Попов – дългогодишен директор на местната гимназия и неговата съпруга Петра Аврамова, учител по български език и литература. Пред пълната зала на Културния център, от читалището нагледно показаха колко е важно да си вдъхновител и будител. Попов и Аврамова са предали искрата на просвещението на техните внучки Бистра и Петя Якимови.

Именно книгата на 30-годишната Бистра – „Магията на пътуването“, бе представена в рамките на тържеството по случай 1 ноември. В нея са описани спиращи дъха пътешествия, а фотограф на томчето е съпругът на авторката Наце Сапунджиев. Редактор е сестрата на Бистра Петя Якимова.

Самата книга бе презентирана интригуващо и предизвика и гости от залата да станат и спонтанно да споделят за свои пътешествия по света. Авторката бе подредила любопитна изложба с фотоси от „Магията на пътуването“, която подари на Културния център.

Всички присъстващи бяха поздравени от Вокална група „Сладурани“ при НЧ „Харманли“ и от индивидуалното изпълнение на малката Мелиса. Водеща на проявата бе неуморната Катя Димова.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации