Харманли отново на протест, искат се оставки и закриване на центъра за мигранти

Харманли отново на протест, искат се оставки и закриване на центъра за мигранти

Напрежението в Града на Белоногата заради многото въпросителни, неясноти и липсата на конкретна информация от ДАБ за заразните заболявания в Регистрационно-приемателния център за чужденци, ескалира в нов протест. На 20 ноември, 2016 г. местните организации на „Патриотичен Фронт“, ВМРО и НФСБ, организират протестно шествие под надслов „Харманли над всичко“. Сборният пункт е в 14 ч., на паркинга пред хотел „Хеброс“.

Исканията на организаторите са за закриване на РПЦ Харманли и оставки на временния директор на лагера Димитър Захариев /включително и от титулярното му място в центъра в с.Баня/, поемане на отговорност за действията си, както и оставка на директора на ДАБ Петя Първанова.

„Настояваме в лагера да влезнат специалисти от Клиниката по паразитология при УМБАЛ „Св.Георги“ в Пловдив, като най-близко разположена до Харманли. До пълното затваряне на РПЦ мястото да се обезопаси с надеждна ограда. Спешно трябва да се изградят центрове за мигранти на самата граница, където пришълците да бъдат преглеждани и да останат под карантина, докато не бъдат излекувани“, каза за harmanbg.com председателят на ВМРО Харманли Николай Георгиев. Той поясни, че при неизпълнение на исканията ще последва гражданско неподчинение, включващо затваряне на пътища и жп линии, както и сформиране на граждански патрули.

„Нека излезем всички, без партийни пристрастия! Нека покажем, че в Харманли има гражданско общество, което е единно и ще се бори за здравето и спокойствието на децата и жителите на Града на Белоногата!“, се казва в призива на организаторите.

Вече е потвърдено, че в протестното шествие ще се включи евродепутатът Ангел Джамбазки. Той ще даде отчет пред харманлийци какво е свършил по бежанския проблем през последната седмица в Европарламента.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации