Голям бунт в РПЦ Харманли

Голям бунт в РПЦ Харманли

Стотици мигранти се вдигнаха на бунт днес сутринта в Регистрационно-приемателния център в Харманли. Над центъра се издигна пушек, чуваха се изстрели. На място дойде огромно количество жандармерия и полиция, пожарни и водно оръдие.

По предварителна информация мигрантите са се разбунтували, защото искали да стигнат до границата със Сърбия, а сега се създало допълнително напрежение, тъй като не ги пускали извън лагера. Той е затворен за времето, докато траят медицинските им прегледи. Кандидатите за международна закрила имат всички удобства и условия за живот в РПЦ Харманли, което, обаче, явно не им е достатъчно.

Към полицаите и жандармерията летяха камъни, метални прътове. Някои от бунтуващите се са със закрити лица, се вижда от разпространени клипове в интернет.

Персоналът на центъра е изведен.

Според инфомация на harmanbg.com, е потрошена столовата и кухнята за стотици хиляди левове, както и административна сграда. Стотици млади пришълци са сторили това и така е започнал бунта. Запален е контейнер и гуми. Полицай е бил ударен в крака от камък, но не е пострадал сериозно.

В момента напрежението е потушено и се водят преговори с мигрантите.

Това е пореден бунт на обитатели на РПЦ Харманли, последният бе точно преди месец с искания да бъдат пуснати и да стигнат до границата със Сърбия.

снимка: архив

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации