ВМРО Харманли организира конкурс, победителят отива в Брюксел

ВМРО Харманли организира конкурс, победителят отива в Брюксел

Поредица от патриотични прояви стартира през декември 2016 г. ВМРО Харманли.

Днес от организацията обявиха, че организират конкурс за есе на тема „Освобождението на моя роден град от Османско владичество 1878 г.“ В литературната надпревара могат да участват ученици от 7 до 12 клас от Града на Белоногата. Първата  награда в конкурса е посещение на Европарламента в Брюксел с евродепутата Ангел Джамбазки. Класираните участници на второ и трето място ще получат книги на историческа тематика.

Есетата трябва да бъдат изпратени до 14 януари, 2017 г. на e-mail: koliogr@abv.bg . Те трябва да бъдат придружени с трите имена на участника, класа и учебното заведение.

Другата проява на ВМРО Харманли, реализирана днес, е свързана също с патриотичното възпитание на подрастващите. Трите детски градини в Харманли получиха български трибагреници, като знаме имаше за всяка една от групите в ОДЗ-тата.  „Решихме да подарим българската светиня на градините, като най-чистия символ и да няма никакви партийни означения, за да не се приеме като партийна агитация“, каза Николай Георгиев, председател на ВМРО Харманли. Той и Васил Петров днес връчиха знамената на директорките на градините, които пък се консултираха с Община Харманли, преди да ги приемат.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации