„Коледа с Щастливци“ подари НЧ „Дружба“ на Харманли

„Коледа с Щастливци“ подари НЧ „Дружба“ на Харманли

Много емоционално и пред препълнена зала на НЧ „Дружба“ се проведе празничният концерт на читалището под надслов „Коледа с Щастливци“. Вчера културната институция се оказа тясна за стотиците желаещи да видят местните дарования на сцена. От 3 до 73-годишни показаха за пореден път, че за таланта възраст няма.

„Джуджетата“ от Детската музикална школа с ръководители Ина Порязова и Руси Стайков, свириха на китара, пиано, акордеон, гъдулка и гайда и бяха бурно аплодирани.

На сцената се изявиха Вокална Група “Славеи”, Хор „Славей“, пяха Тейлър, Изабела Лекова, Косара и Гергина Пейкова.

„На Коледа се случват чудеса. Едно такова чудо са “Щастливци”. И точно преди двадесет лета, запяват малките артисти“ – така бяха обявени Детската вокална група „Щастливци“, които на Коледа ще отбележат своя 20-ти рожден ден. Малките щастливци в ръководител Петя Карабакалова изпълниха 4 песни.

За всички присъстващи в залата имаше и кръшни народни танци – поздрав от децата от Групата по народни хора с ръководител Галина Станкова и от Детска Танцова Школа “Хорищенче” с ръководител Христо Христов.

Разбира се, поздрав за всички имаше и от Балет “Ритъм” с ръководител Галина Станкова.

Най-искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта, поднесе с песен и Настоятелството на Читалище “Дружба” – непрофесионално, но от сърце.

В рамките на новогодишното честване се проведе и Благотворителната инициатива на Клуб „Млад журналист“ при НЧ „Дружба“, като набраните средства от гражданите ще бъдат дарени на 4 деца сираци от Харманли. Днес кутията ще бъде отворена в присъствието на комисия от читалището и ще бъде обявена набраната сума.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации