Ваканцията в област Хасково е удължена до 9 януари

Ваканцията в област Хасково е удължена до 9 януари

Ваканцията в цялата област Хасково се удължава до 9 януари. Това стана ясно днес, след като Регионалната здравна инспекция обобщи данните за заболеваемостта и препоръча удължаване на ваканцията до края на седмицата заради грипа.

Припомняме, че грипна епидемия бе обявена в Хасково и Харманли от 29 декември до утре, 4 януари. Това се наложи заради многото заболели – над 300 на 10 000 души в дните преди Нова година. Днес от РЗИ отчетоха, че броят на заразените остава висок, което налага удължаването на ваканцията до понеделник.

Новината е публикувана и на сайта на Регионално управление на образованието Хасково. „Във връзка с предписание на РЗИ-Хасково, коледната ваканция на учениците в Област Хасково се удължава до 06.01.2017 г. включително. Пропуснатият учебен материал ще бъде компенсиран чрез преструктуриране на учебното съдържание“, се казва в публикацията.

В класните стаи учениците ще бъдат отново на 09.01.2017 г.

Днес обаче и трите детски градини в Харманли работят. На въпрос на Harmanbg.com дали ще бъде обявена там грипна ваканция, от Община Харманли отговориха, че сега това не се налага. Проведени са разговори с директорите на градините, които са съобщили, че нямат повишена заболеваемост към настоящия момент. Ако ситуацията се промени, ще бъдат взети мерки и хората ще бъдат информирани.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации