Температурите в областта падат до -20 градуса в петък и събота

Температурите в областта падат до -20 градуса в петък и събота

Заради студа съветват гражданите: не пътувайте, запасете с необходимите храни, лекарства и средства за отопление

Поради очакваното усложняване на метеорологичната обстановка в страната и региона, днес в Хасково е свикан областния кризисен щаб.

По данни на метеоролозите утре през деня температурите в нашата област ще останат все още положителни. Очаква се след 20 часа да започнат валежи от дъжд, придружени от силен северен вятър, което ще доведе до образуване на поледици. Прогнозата е, че след полунощ дъждът ще премине в обилен снеговалеж и ще се натрупа значителна снежна покривка, а на места ще има и снегонавявания.

Снегопочистващите фирми докладват, че цялата налична техника е в изправност, осигурени са материали за обработка на пътните настилки, мобилизирани са и допълнителни екипи.

24-часовото дежурство на областния кризисен щаб е в изпълнение на заповед на МВР и на Националния кризисен щаб. Съвместно с ОД МВР Хасково са осигурени места за паркиране на тирове, ако се наложи затваряне на републиканската пътна мрежа.

Предупредени са Спешна помощ, болниците и личните лекари да информират за болни на хемодиализа, за бременни и родилки. Предупредени са кметовете, ръководителите на електро- и ВиК- фирмите за действия в кризисни ситуации. Очаква се температурите в петък вечерта и в събота сутринта да паднат до -20 градуса, в това число и в нашия регион.

Призовава се населението да следва указанията на институциите, да не предприема пътувания и да се запаси с необходимите храни, лекарства и средства за отопление.

Утре по обяд отново ще бъде свикан областния кризисния щаб, за да се предприемат конкретни мерки за действия в четвъртък срещу петък, когато се очаква ситуацията в област Хасково да бъде изключително тежка.

снимка: Интернет

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации