ОДЗ „Пролет“ с приз „Приятел на природата“

ОДЗ „Пролет“ с приз „Приятел на природата“

ОДЗ „Пролет“ в Харманли е носител на приза „Приятел на природата“ 2016, връчен от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/.

За шеста поредна година в края на декември, м.г., РИОСВ- Хасково отличи с грамоти и награди „Приятел на природата” 10 училища, детски градини и доброволци, както и две общини, за принос в опазването на околната среда и екологичното възпитание на подрастващите. Отличията се присъждат още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ-Хасково кампании, екоинициативи и конкурси, както и реализирани през годината дейности, целящи повишаване на екологичната култура на децата в региона.

Отличените тази година, освен детска градина „Пролет“ в Харманли, са: ГПЧЕ-Хасково, Екоклуб към ОП „Младежки център“-Хасково, ОУ „Л.Каравелов“-Хасково,  ОУ „Св.св.Кирил и Методий“-Димитровград, ОУ „П.Славейков“- Димитровград, ПГОД „Евридика“-Кърджали, Стефан Айвазов от Спортно училище в Хасково, СУ“Проф.д-р Асен Златаров“-с. Минерални бани, ДГ „Ян Бибиян“- Хасково. Наградени са и две Общини – Стамболово за най-активно включване в инициативата „Посади дърво“ и Ивайловград за участие във всички екоинициативи, организирани от РИОСВ- Хасково през годината.

ОДЗ „Пролет“ има собствен екокът, участва редовно в екоинициативи, в много от които е първенец, организира изложби, а миналата година в двора на детското заведение бяха посадени дръвчета.

Грамотата „Приятел на природата“ бе връчена на директорката на ОДЗ-то Валентина Добрева.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации