Община Харманли не удължи ваканцията, утре е учебен ден

Община Харманли не удължи ваканцията, утре е учебен ден

12 януари е учебен ден за всички ученици от община Харманли, ваканцията към този момент няма да бъде удължавана допълнително. Това написаха вчера в профила си във „Фейсбук“ от Община Харманли. Запитани преди минути има ли промяна към настоящия момент, предвид на твърде усложнената зимна обстановка, от Общината отговориха, че вчерашното съобщение остава в сила.

Кметът Мария Киркова нямала правно основание да издава Заповед за допълнително удължаване, се казваше в поста от вчера. Такова основание, обаче, намери кметът на Община Хасково Добри Беливанов. Той поиска от МОН с официално писмо удължаване на ваканцият, с мотивите, че в община Хасково е паднал най-много сняг от цяла България. На места снежната покривка там е над 50 сантиметра. „Всички пътища в общината са проходими, но при зимни условия, а това ги прави опасни за движение на училищните автобуси. Има реална опасност от попадане в задръствания или преспи. А заради много почивни дни класните стаи не са добре отоплени.“, обосновал се е пред МОН още Добри Беливанов, написа Haskovo.net.

Освен Хасково, кметовете на още 5 общини са поискали удължаване на ваканцията със сходни мотиви и са получили разрешение от МОН. В Димитровград, Ивайловград, Маджарово, Стамболово и Симеоновград ще бъдат на училище на 16 януари.

Ситуацията в община Харманли няма разлика с горепосочените 6 общини. Снегът продължава да трупа. Родители са притеснени от неотоплени училища и неразчистени пътища. Не я ясно и дали утре сутринта ще има добри условия за превоз на ученици от селата.

От Община Харманли обаче вчера гарантираха, че улиците около учебните заведения ще бъдат почистени, за да се осигури достъп до сградите на учебните заведения. „Директорите на училища трябва да направят необходимата организация за почистването на училищните дворове от снежната покривка и да осигурят безпроблемен достъп на учениците до класните стаи.  Пътищата от общинската пътна мрежа също се почистват своевременно. Не се очакват проблеми и с осигуряването на училищния превоз за учениците от населените места в общината“, написаха вчера от там, което и днес било в сила.

Междувременно граждани изпратиха снимки от двора на едно от училищата в Харманли, за да се види каква е фактическата обстановка и готовност там. Снимките са направени в 16.30 ч. днес.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

4 Коментара

 • Полярната мечка
  01/11/2017, 23:36

  Как да отидем утре на училище,изобщо няма да бъде отоплено училището.Даже ето,по улицата към нас се задава полярна мечка от СУ“Неофит Рилски.Това е предупреждение предполагам…..?!

  ОТГОВОР
 • Георги Желев
  01/11/2017, 22:19

  Това е двора на училище "Иван Вазов", той голям леш направо. Как не си мръднаха задниците оттам поне 5 лопати сняг да изринат ,на това ли му казват почистени училища. Всичката ни такава в България, пълно е с некадърници и заплатаджии.

  ОТГОВОР
 • Димитрия Иванова
  01/11/2017, 18:11

  Г-жо Николова по думите ви става ясно че вие обвинявате община Харманли а вие самата сте общински съветник и зам. прецедател не бива така. Обидинете се и работете заедно всички не само по интереси! Никой не ни е виновен за зимната обстановка все пак е зима!

  ОТГОВОР
  • Къде видяхте обвинения, г-жо Иванова? Привела съм само факти. Да, аз съм общински съветник, декларирах, че ще бъда гласът на гражданите и изпълнявам това си обещание. И в двете си фукнции – и като журналист, и като общественик, съм призвана да казвам истината. В случая правомощията за вземане на решения относно ваканцията не са в ръцете на Общинския съвет.

   ОТГОВОР

Последни публикации