Изненадващо посещение на министъра на вътрешните работи в гранична полиция на българо-турската граница

Изненадващо посещение на министъра на вътрешните работи в гранична полиция на българо-турската граница

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е посетил изненадващо Регионалната дирекция на гранична полиция в Елхово рано тази сутрин.

Целта на посещението е била да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с хората, отговарящи за нейната защита, съобщават от МВР. Вътрешният министър приел доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. На място той се е запознал с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт.
След това министър Узунов е отпътувал към ГКПП Лесово, за да види ситуацията там и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение.

Охраната на българо-турската граница и справянето с миграционния натиск е от особено значение за Харманли, където се намира най-големия център за чужденци в България. Именно там се съсредоточат масата мигранти, които в момента са около 2000. Заради проблемите с новодошлите, харманлийци са едни от най-заинтересованите в страната да не се допускат незаконно преминаващи нашата граница.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации