Технически проблем е причинил пожара в РПЦ Харманли

Технически проблем е причинил пожара в РПЦ Харманли

Претоварена електрическа инсталация е най-вероятната причина за пожара в Регистрационно-приемателен център-Харманли, който избухна в полунощ. „Проблемът вероятно е технически, възможно е инсталацията да не е издържала на напрежението. Студено е, хората се топлят с електрически печки“, каза за „ХарманБГ“ директорът на центъра Славчо Янев.

Горяла е столовата на 11-о хале и намиращата се в съседство стая. Няма пострадали, хората са изведени веднага.

Г-н Янев поясни още, че мигрантите от засегнатите от пожара помещения са настанени в съседното 9-о хале, докато трае ремонта. Очаква се до 2-3 дни инсталацията да бъде в изправност.

Според огнеборците най-вероятната причина към момента е късо съединение на ел.инсталацията. Към 01,30 часа тази кутрин пламъците са загасени, но помещението е силно задимено от тлеещи изкуствени материали. Изгорели са около 50 матрака, маси, легла и 150 квадрата окачен таван.

В момента текат процесуални действия и се прави подробна оценка на щетите. Образувано е досъдебно производство.

Доброволката Лидия Стакова публикува нов клип в своя фейсбук профил, където се виждат част от щетите. „Явно в „таванската“ част се е разпространил огънят и е горяла изолацията навсякъде, така че са паднали окачените тавани. Столове и маси изглежда да са оцелели. Дано и повечето други неща, особено скъпите ни печки и бяла дъска“, написа тя.

В момента настанени в РПЦ-то са 2028 души.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации