Инициативата „Говори с нас“ стартира в Харманли

Инициативата „Говори с нас“ стартира в Харманли

„Говори с нас“ – това е името на новата инициатива, която стартира преди ден в НЧ „Дружба“ Харманли.  Нейната идея е веднъж седмично да се провеждат разговори на английски език, в които участие ще вземат и англичани, понастоящем живеещи в България. Замисълът е, освен усъвършенстването на езика, да се натрупат впечатления за двете страни чрез интересни преживявания, споделени в разговорите.

Инициативата е на неправителствената организация „ Startup Factory“, която в област Хасково е ръководена от учителя по английски език Емануил Манолов. Тя е прилагана вече в Русе, където е централата на организацията, и се радва на голям интерес.

В първото занятие бе поканен англичанинът  Лий Фокнър, живеещ  от 10 години в България. Той е музикант и е работил с известни групи във Великобритания и САЩ. В България е основал рокгрупа в Хасково с интересното име „BGB“ /България-Великбритания. Заедно с него бяха и другите членове на бандата – Владимир Ризов и Любомир Банев. В занятието участваха още Георги Господинов от Харманли, който наскоро завърши магистратура по електроинженерство, като 2 години бе най-добрият студент на България в инженерните науки, и Светлана Николова, журналист и общественик.

 

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации