Хеттрик за треньора Карамфилов – трима медалисти в Националния шампионат

  • In Спорт
  • 02/05/2017
  • 3213 Преглеждания
Хеттрик за треньора Карамфилов – трима медалисти в Националния шампионат

Илия Сивков и Георги Демирев заминават на Балканските игри в Истанбул

С трима медалисти се завърна Спортен клуб по лека атлетика „Хеброс“-Харманли от Националния шампионат в Добрич. Вчера вицешампион в трудната дисциплина бягане на 60 м. с препятствия стана Илия Сивков. Само 3 сантиметра пък не достигнаха на атлета да вземе бронза при скока на дължина.

Със среброто на Сивков, треньорът Димитър Карамфилов записа своеобразен хеттрик – трима негови възпитаници, при изключително голяма конкуренция, се покачиха на почетната стълбица в Добрич. Припомняме, че злато в първите дни на шампионата спечели Анелия Асенова в скока на височина. Георги Демирев, в същата дисциплина, не остави шанс за състезателите в неговата възрастова група и също триумфира със златото.

С тези страхотни постижения и покрит норматив Илия Сивков и Георги Демирев се класираха за Балканските игри за юноши и девойки до 20 г., които ще се проведат след няколко дни – на 11 и 12 февруари в Истанбул. Утре двата състезатели, заедно с треньора си г-н Карамфилов, заминават за Добрич, а в петък пътуват за Истанбул. В Балканиадата ще участват спортисти от 16 страни.

Успехът на СКЛА „Хеброс“ е наистина много значим, като се има предвид, че местните атлети нямат условия да тренират през зимата в залата на стадиона в Харманли. Илия Сивков стана вицешампион на България само с една тренировка на бягане с препятствия! Преди състезанието треньорът организира две коли, които да отведат младежите на една истинска тренировка, при нормални условия, в спортна база в Пловдив.

Трите медала на клуба от Харманли го нареждат до един от най-богатите клубове в страната Берое-Стара Загора. Там, при отбор от 150 души и 8 треньори, регистрират същите резултати като харманлийци.

Както вече казахме, само 3 см. не достигат на Сивков да триумфира с медал при скока на дължина. Малко не достигна и на Преслава Пачеманова да грабне бронза. Тя завърши четвърта на висок скок.

Голяма гордост на тренер Карамфилов са и резултатите в Добрич на бивши негови възпитаници, които сега се състезават за други клубове. Милко Гемеджиев /Берое-Стара Загора/, спечели бронза при висок скок мъже. Злато на висок скок, заедно с Венелина Венева /с еднакви резултати/, при жените завоюва Ива Димова /Габрово/. Галина Николова /“Класа“-НСА/ завърши състезанието с два бронзови медала – на висок и дълъг скок жени, а в същата възрастова група съотборничката й Ивона Сураджиева стана вицешампион при дългия скок.

на снимката: награждаването на Илия Сивков

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации