„Тера Тангра“ отбеляза с автентичен ритуал празника на лозарите и винарите

„Тера Тангра“ отбеляза с автентичен ритуал празника на лозарите и винарите

С автентичен ритуал по зарязване на лозята световно известната винарна „Тера Тангра“ отбеляза днес празника на лозарите и винарите Св. Трифон Зарезан. Приятели и почитатели на хубавото българско вино се събраха край собствения лозов масив на „Тера Тангра“ в Харманли, където по традиция пръв заряза бизнесменът и меценат Никола Зайчев. Преди това отец Живко Петров отслужи водосвет за богата реколта и здраве.

Над 200 гости почетоха събитието и бяха посрещнати от собствениците на винарната Емил Зайчев, Робърт Станев и Никола Зайчев. Честването бе уважено от кметовете на Харманли, Любимец и Димитровград, от предприемачи и представители на артистичния и музикален бизнес в страната. За всички популярният водещ и кулинар Ути Бъчваров от сутринта приготвяше вкусни гозби, като за целта бе дошъл с екипа си и с уникален огромен тиган, побиращ ядене за 500 души. „Обичам да готвя за много хора, тайната на вкуса е в споделянето. Егоистичния нарцисизъм в яденето не е за мен“, каза с усмивка колоритният Ути Бъчваров. Интересна вметка е, че тиганът, в който приготвяше апетитната гозба, е бил чело на локомотив от царско време.

С Ути, който е чест гост на празненствата на винарната, изненадите за гостите днес не свършиха. За доброто им настроение се погрижиха Стоян Караиванов от Харманли, един от най-добрите млади акордеонисти в България, изпълнител на класическа и вариететна музика, Георги Желев и приятели, а гвоздеят на програмата бе актьорът Краси Радков и неговия завладяващ хумор.

Винарна „Тера Тангра“ е част от представителната визитка на българския винарски бизнес. Нейните висококачествени сортови вина неизменно са носители на национални и международни отличия, а през 2016 г. „Тера Тангра“ стана Супер Бранд на годината в България.

Фирмата, освен за Европа, изнася продукция за САЩ, Китай, Япония. Особен престиж й носи органичното вино от сертифицираните биологични лозя на винарната и то е оценено много високо на световния пазар.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации