12-годишната Иванина: „За мен леката атлетика не е просто спорт, а начин на живот“

12-годишната Иванина:  „За мен леката атлетика не е просто спорт, а начин на живот“

Иванина Иванова, шестокласничка в ОУ „Иван Вазов“-Харманли, е състезателка по лека атлетиката, която за крехката си възраст има много отличия и вече е допринесла за спортния успех на града ни.

Иванина, наскоро бяхте на Национален турнир в Добрич. Каква беше причината състезателите от Харманли да спечелите само три медала – силна конкуренция или слаба подготовка?

Ние се подготвяхме много усърдно за това състезание, но просто конкуренцията беше прекалено голяма, със състезатели от цяла България, които бяха наистина добри. А и три медала за Харманли, при тази конкуренция, не са никак малко.

Искате ли да имате постижения, подобни на тези на Спортист № 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова?

Разбира се! Винаги, когато съм на тренировка, се старая да постигна нещо повече от предишната. Стъпка по стъпка и много упоритост – това е пътя към успеха. Всъщност за мен леката атлетика не е просто спорт, а начин на живот.

Какви спортни планове имате занапред?

През месец юни ми предстоят пет състезания по лека атлетика, част от които в Стара Загора, Хасково, Сливен. Ще се радвам, ако постигна успехи в тях.

Какво Ви подтикна към това да спортувате?

Когато бях във втори клас, тогавашния ми класен ръководител – Стефка Грозева, много искаше да се запиша на лека атлетика, може би поради напредването ми в часовете по физкултура. Благодарение на нея днес съм това, което съм.

Бихте ли изброила досегашните си постижения?

От четвърти клас имам два златни медала на бягане на 60 метра. В пети клас бяхме на състезание в гр. Сливен и аз не спечелих в моята дисциплина – висок скок, но тъй като целият отбор спечели, също се завърнах с медал. Също така имам и една грамота от лекоатлетически турнир в София за добро постижение.

Интервю на Боголюба Георгиева

Клуб „Млад журналист“

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации