Очарователен пъстър свят показа Диана Маджарова

Очарователен пъстър свят показа Диана Маджарова

Първа самостоятелна изложба представи в началото на седмицата в Харманли младата художничка Диана Маджарова. Гостите на дебюта й в художествената галерия на Културния център се насладиха на 66 платна, обединени под надслова „Пъстър свят“. За „ХарманБГ“ Диана сподели, че рисува тези картини в продължение на 3 години.

„Вярвам, че сътвореното от Диана в този период от време говори красноречиво за нейния талант, творческите й търсения и е синоним на естетика, красота и прекрасен вкус към изкуството“, каза пред присъстващите скулпторът Тамер Халил, който представи младата художничка.

„Творбите й носят баланс и безкраен ритъм, загадъчност и мистика. Бягащият, препускащият ритъм се редува с бави и лежерни паузи, за да експлодира в един момент и да ни залее с лавина от цветове, от топли, галещи нюанси на безкрайните човешки стремежи…досущ като един Реноар на нашето време“, каза още Тамер Халил за творчеството на Диана.

Много гости уважиха младата авторка и показаха своята искрена възхита от таланта й. Картините се разпродават, като информация за цените може да се получи на място в художествената галерия.

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Cancel reply

Последни публикации